FACILITEITEN

RUIME PRODUCTIEHALLEN EN MODERNE MACHINES

Productie­faciliteiten in Evergem (Rieme)

almermetaal nv ligging r4 kanaal gent terneuzenOns bedrijf is strategisch gelegen tussen de Antwerpse en Gentse haven.

Op onze bedrijfsterreinen van 22 000 m² beschikken we over een totale productieoppervlakte van 6 000 m² en verwerken we +/- 5 000 ton staal per jaar.

Onze vestiging in Rieme (Evergem) ligt vlakbij het kanaal Gent-Terneuzen en de R4, wat een vlotte verbinding met de rest van België en Nederland faciliteert.

Door deze strategische ligging verloopt de aan- en afvoer van grondstoffen, materialen en staalconstructies pijlsnel en probleemloos.

Dankzij de nabijheid van de Gentse én Antwerpse haven kunnen onze staalconstructies en onderdelen ook naar overzeese bestemmingen in Europa worden verscheept. We doen dit door zo groot mogelijke voorgemonteerde delen te verschepen (dit zorgt voor tijdsbesparing qua montage ter plaatse).

Ons terrein van 22 000 m² in Evergem beschikt over diverse (hoge) productiehallen met moderne machines en productiemiddelen, straal- en verffaciliteiten voor de conservering van het staal, een groot opslagterrein dat soms dienst doet als voormontageterrein, een ruime parking en diverse kantoren waar onder andere ons studie- en tekenbureau is in ondergebracht.

  • Strategische ligging tussen Antwerpse en Gentse haven
  • 22 000 m² terrein
  • Hoge productiehallen
  • Straal- en verffaciliteiten
  • Studie- en tekenbureau

Modern machinepark

Ons machinepark bestaat onder andere uit de volgende machines:

Lasinstallaties

In onze productiehallen worden diverse lastechnieken toegepast door onze ervaren lassers:

  • MIG/MAG lassen
  • TIG lassen
  • Elektrode lassen
  • Autogeen lassen
  • Stiftlassen

Rolbruggen

In onze diverse productiehallen wordt enorm wat aandacht besteed aan ergonomie. In onze sector worden medewerkers vaak geconfronteerd met loodzware stalen elementen die gemanipuleerd moeten worden.

Daarom werd beslist om de productiefaciliteiten te voorzien van maar liefst acht verschillende rolbruggen met een capaciteit van +20 ton. Hierdoor kunnen onze medewerkers het hijs- en tilwerk met behulp van zo’n rolbrug uitvoeren.

Dit komt de productiviteit, de gezondheid en de werktevredenheid ten goede.

Boorzaagstraat FICEP Valiant

De Ficep Valiant is een boorzaagstraat met hoge productiviteit.

Ze is uitgerust met drie onafhankelijke koppen, die aan drie zijden simultaan kunnen boren, tappen, verzinken, frezen en aftekenen. Deze boorzaagstraat is voor optimale performantie en productiviteit uitgevoerd met sub-assen, welke gelijktijdig maar onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen.

Dankzij dit slimme ontwerp kunnen de stalen onderdelen pijlsnel en zonder overbodige manipulaties en bewegingen bewerkt worden. De Ficep Valiant kan met een minimale inzet van medewerkers een enorm hoge productiviteit leveren.

Bent u dus op zoek naar een geschikte partner om uw stalen boor-, tap-, frees- en verzinkwerk aan uit te besteden? Contacteer ons dan gerust vrijblijvend om te bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Lasersnijmachine LVD ORION

Dit ORION lasersnijsysteem zorgt voor een kostenefficiënte verwerking van staalplaten en diverse types plaatstaal, wat betekent dat u bij ons ook kunt aankloppen voor RVS-snijwerk.

Deze lasersnijmachine is uitgerust met een procescontrole systeem, wat automatisch de doorboortijden aanvoelt en plasma detecteert en controleert tijdens het snijden van roestvrij staal en aluminium. Hierdoor wordt de capaciteit van de machine maximaal benut en wordt de verspilling van plaatstaal door snijverlies tot een minimum herleid.

De laser, de CNC-controle, de aandrijvingen en motoren zijn compleet geïntegreerd, waardoor we met deze lasersnijmachine pijlsnel plaatstaal kunnen lasersnijden. Bovendien verloopt dit snijproces met een hoge betrouwbaarheid, een extreem lage uitval en lage operationele en onderhoudskosten.

Bent u op zoek naar een staal snijbedrijf voor uw aluminium of RVS-snijwerk? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een offerte op maat.

Plooibank LVD Easy-Form

Met een capaciteit van 200 ton en een plooilengte van 4 meter is deze plooimachine uitermate geschikt voor het accuraat plooien van allerlei plaatstaal en werkstukken.

Dankzij het gepatenteerde Easy-Form systeem, kunnen hoeken tijdens het plooiproces geanalyseerd en gecorrigeerd worden.

Deze afkantpers geeft ook de optimale plooivolgorde weer op basis van 2D-tekeningen en 3D-simulaties.

Er is een standaard CNC-bombeersysteem ingewerkt en de plooiparameters worden automatisch gecontroleerd via een koppeling met de intelligente database van LVD. Dankzij deze plooimachine kunnen wij een plooinauwkeurigheid tot +/- 0,3 graden garanderen.

Zoekt u naar een geschikte partner voor uw plooiwerk van stalen platen of werkstukken? Aarzel dan niet om ons vrijblijvend te contacteren inzake het uitbesteden van uw plooiwerk van plaatstaal aan ons.

Plaatscharen van LVD

MVS plaatschaar van LVD

Deze MVS plaatschaar is geschikt voor allerlei snijtoepassingen van verschillende staaltypes. Ze wordt hoofdzakelijk ingezet voor job-shop- en OEM-toepassingen.

Productiviteit en nauwkeurigheid zijn dankzij deze MVS plaatschaar een garantie gezien de minimalisatie van de doorbuiging van de te snijden staalplaat.

De snijlengte, de messpeling en de snijhoek kunnen met één knop ingesteld worden, wat een optimale snijkwaliteit van het plaatstaal garandeert.

Deze hydraulische guillotineschaar laat ons toe om plaatstaal precies te snijden met het gemak van een touchscreen.

CS plaatschaar van LVD

Deze guillotineschaar wordt ingezet voor onze algemene snijtoepassingen van staal.

Met deze snijmachine kunnen we parallel geleid snijden met maar liefst vier snijkanten.

Deze plaatschaar staat garant voor consistente en kwaliteitsvolle snijbewerkingen in staal. Ze is voorzien van handige kniplijnverlichting en een gemotoriseerde achteraanslag voor meer gebruiksgemak.

Zoekt u naar betrouwbaar en geschikt staal snijbedrijf? Aarzel dan niet om ons vrijblijvend te contacteren voor al uw staal snijwerk.

CONTACTEER ONS

WIJ HELPEN U GRAAG VERDER!